Hur ska jag klä mitt barn i en åkpåse?

Hur ska jag klä mitt barn i en åkpåse?

Det är lurigt att klä sitt barn när man är ute. Tänk ’lager-på-lager’! Om det skulle bli för varmt finns det möjlighet att enkelt skala av ett lager eller om det är kallt, ta på ytterligare ett lager!

Börja med att utgå från dig själv - hur skulle du klä dig om du låg i en varm och skön sovsäck? Inte för varmt förmodligen eftersom det då skulle bli för varmt och svettigt. Fukten från kroppen gör att du kyls av och leder till att du börjar frysa. Dock är det ofta det här som vi glömmer och som vi verkligen vill undvika. Vi tenderar till att klä våra små hjärtan allt för varmt. Tänk ’lager-på-lager’! Om det skulle bli för varmt finns det möjlighet att enkelt skala av ett lager.

Lager 1 – det närmast huden
En body och tights/långkalsonger, helst av naturmaterial som andas.

Lager 2 – det som håller kroppen varm
Byxor och tröja eller en overall/sparkdräkt i ull eller fleece

Lager 3 – det som skyddar mot väder och vind
Det här är åkpåsen! Välj en åkpåse som skyddar mot vind och vatten. Välj rätt tjocklek beroende på yttertemperatur.

Mössa – håller värmen kvar
Mössan är oumbärlig! Det är den som håller värmen kvar i kroppen. Välj en som passar det väder ni ska ut i, ta hänsyn till vind och fuktighet.

Vantar - för att slippa stela fingrar
Täck de små händerna med vantar alt nedvikt ärmslut på overallen. Händerna har en tendens till att vilka titta ut ur åkpåsen, klä dem som dina egna!

Tossor/Strumpor – skyddar tårna
Även om fötterna är nerstoppade i åkpåsen blir dem ofta lite kalla. Dem är små och kyls lätt. Sätt på ett par gosiga strumpor eller tossor, gärna i naturmaterial.

Känn efter då och då om barnet är lagom varmt. Enklast är att känna i nacken. Om det känns svettigt, ta av ett lager. Kanske räcker det att byta till en tunnare mössa eller ta av extra strumpor eller tossor. Om det känns kallt, sätt på ett tjockare lager!

//Buppa

2020-10-22 15:02
Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen