Vad är en åkpåse? När behöver jag en åkpåse?

Vad är en åkpåse? När behöver jag en åkpåse?

En åkpåse är ett tillbehör till barnvagnen, som ditt barn kan bäddas ner i när det sitter/ligger i vagnen. Men när behöver jag en åkpåse då?

Vad är en åkpåse?

En åkpåse är ett tillbehör till barnvagnen, som ditt barn kan bäddas ner i när det sitter/ligger i vagnen. Syftet med en åkpåse är ett skapa ett skyddande lager som håller väder och vind ute och barnets egna värme inne. En åkpåse är viktigare att ha till de yngre barnen, som sitter stilla mycket i vagnen alternativt för de barn som sover i vagnen.

När behöver jag en åkpåse?

När det börjar bli kyligare ute är en åkpåse bra att ha i vagnen, jämfört med att enbart klä barnet i en overall. En åkpåse är smidig, då den underlättar när du behöver ta upp och lägga ner barnet ofta. I en tjock och varm åkpåse räcker det dessutom att enbart ha vanliga kläder kompletterat med mössa, vilket kan underlätta vid amning, blöjbyte etc. Dessutom ger en åkpåse en ombonad, mysig och trygg känsla i vagnen!

Om det bara är lite kallt ute, som på våren och hösten? Vad ska jag då ha?
Då passar det med en tunnare åkpåse. Åkpåsen i sig behöver inte ge särskilt mycket värme. Det viktigaste är att åkpåsen håller vind och vatten borta, det är det som kyler barnet. Tänk ’lager-på-lager’! Om det skulle bli för varmt finns det möjlighet att enkelt skala av ett lager.

 

//Buppa

2020-05-19 14:59
Totalsumma:
    Till kassan
    Tillagd i varukorgen